AMASYA  - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''İran ve İsrail arasındaki gerginliğin açığa kavuşmasıyla arz ve talep dengesizliğinden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı artan petrol fiyatlarının mevcut fiyatlara döneceğini ümit ediyorum'' dedi.

Yıldız, Hamit Kaplan Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 4'üncü Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Kongrede konuşan Yıldız, AK Parti camiasının birlik içinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

''AK Parti'de ben yok, biz kültürü var'' diyen Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ne yaparsak hep beraber yapacağız. Her birimiz kabiliyetlerimiz ölçüsünde farklı görevler yürütüyoruz. Bütün arkadaşlarımız bulundukları görevleri yerine getiriyor. Bu yüzden ben dersek yanılırız. Biz dersek hep beraber bu bayrağı daha ileriye götürürüz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde her birimiz bulunduğumuz mevkide gece gündüz demeden çalışacağız. Bu ülkede ne oldu da gayrı safi yurt dışı hasılası 3 katına çıktı. Ne oldu da, bütün kaynaklar en az iki katına çıktı. Biz bir yerde gömülü define bulmadık. Bu ülke insan kaynağını buldu. Bu ülke Recep Tayyip Erdoğan'ı buldu. Siyasi istikrar Türkiye'de görüldüğü gibi bütün sektörlerin önündedir. Bir ülkede siyasi istikrar yoksa diğer bütün sektörlerde de başarı yok demektir. 2001 yılında kriz mi vardı? Türkiye bankacılıkta 48 milyar dolar olmak üzere ölçülebilir değerlerle 238 milyar dolarını kaybetti. Bu değer Türkiye'nin gayrisafi yurt içi değeri kadardı. Türkiye kendisi kadar bir maddi değer kaybetti. 2008 yılında global kriz oldu. Türkiye bu krize dayanıklı çıktı. Niçin? Cevap çok açık. Siyasi istikrar olduğu için.''

Yıldız, kongredeki konuşmasının ardından Amasya Valisi Abdil Celil Öz'ü de makamında ziyaret etti.

Valilikte gazetecilerin 1 Nisan'dan itibaren elektrik zamları olacak mı? sorusunu cevaplayan Yıldız, ''Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bunu açıklayacaktır.  Ham petrol fiyatlarının, döviz fiyatları arttı. Bölgedeki ve dünyadaki siyasi istikrarsızlıkların yükünü çekiyoruz. O yüklerden bir tanesi budur. Bu durumun bizim enerji sektörüne olan yansımalarını hep olumsuz manada gördük. İran ve İsrail arasındaki gerginliğin açığa kavuşmasıyla arz ve talep dengesizliğinden kaynaklanmayan sebepler yüzünden artan petrol fiyatlarının mevcut fiyatlara döneceğini ümit ediyorum. İnşallah bölge istikrara kavuşur. Bu şekilde hak etmediğimiz fiyat yüksekliğinden kurtulmuş oluruz diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Bakan Yıldız, kentten ayrıldı.