ANKARA - AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Zachar'ı bakanlıkta kabul etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, Almanya'daki Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasıyla ilgili soru üzerine, hükümetin davayı çok yakından takip ettiğini söyledi.

Bağış, "Alman müttefiklerimizin bu dava vesilesiyle ülkeleriyle ilgili yaratılan olumsuz imajı silebileceklerini ümit ediyorum. Çünkü bu davada özellikle zanlının (Beata Zschaepe) tavırları, hal ve hareketleri, vücut lisanı gerçekten irite edici. Bunun bir yerden güç aldığı, birileri tarafından şımartıldığı intibası Türk kamuoyunda çok yaygın" diye konuştu.

Bağış, geçen hafta Türkiye'yi ziyaret eden Almanya'nın Göç ve Uyum Bakanı Maria Böhmer ile de bu konuyu görüştüğünü ifade ederek, şunları belirtti:

"Almanya'da bizim 3,5 milyon kardeşimiz var. Bunların büyük bir çoğunluğu da artık Almanya vatandaşı, Almanya'nın seçmeni, vergi mükellefi ve Almanya'nın gelişimine katkıda bulunan bireyler.

Yani bu arkadaşlarımızın hassasiyetini önemsemek sadece Türk-Alman ilişkileri açısından değil, onların iç siyaseti açısından da son derece önemli."