TBMM - Komisyon, 10 Temmuz'da BDP'nin izin istemesi üzerine çalışmalara 1 Ağustos tarihine kadar ara vermişti.

10 Temmuz'da yapılan toplantıda, yeni anayasa yazımını sürdüren Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda temsil edilen siyasi partilerin ''temel hak ve özgürlükler'' bölümünde görüşülmemiş maddelerle ilgili önerilerini sunarak Komisyon'un 1 Ağustos'ta toplanması kararlaştırılmıştı.
AK Parti, MHP ve BDP ''temel hak ve özgürlükler'' bölümünde yer alan maddelere ilgili önerilerini TBMM Başkanlığı'na iletirken, CHP önerilerini henüz sunmadı.
Komisyon bugüne kadar ''temel hak ve özgürlükler'' başlığı içinde yer alacak 17 maddeyi yazdı, ancak bu maddelerde de partilerin itiraz ve farklı önerilerine, parantez içinde yer veriliyor. Komisyon, aralarında ''eşitlik'', ''çocuk hakları'', ''eğitim ve öğrenim hakkı'', ''din ve vicdan hürriyeti'' maddelerinin de bulunduğu 6 maddeyi daha sonra görüşmek üzere atladı.
Komisyon bugüne kadar her partiden birer üyenin yer aldığı yazım komisyonunun şekil verdiği maddeleri görüşerek son haline karar veriyordu, ancak alınan yeni kararla artık her parti kendi taslak metnini önceden hazırlayacak, yazıma geçilmeden önce partiler arasında taslak metin değiş tokuşu yapılacak. Bu çalışma yönteminin devam edip etmeyeceği, ayrıca değerlendirilecek.