ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık konusuyla ilgili iddialarına, ''SSK kabusunun mimarı Sayın Kılıçdaroğlu; emeklisi, işçisi, işsiziyle tüm halkımızın Genel Sağlık Sigortası'na ve herkes için erişilebilir sağlık hakkına kavuştuğu bir ülkede yaşadığını görmek istemiyor. CHP'ye oy verenler de dahil olmak üzere halkımızın yüzde 76'sının memnun olduğu bu başarıyı Sayın Kılıçdaroğlu kabullenmekte zorlanıyor'' yanıtını verdi. 

Sağlık Bakanı Akdağ, yazılı bir açıklama ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmadaki iddialarını yalanladı. 
Akdağ, açıklamasında şunları ifade etti:
'' Kılıçdaroğlu'nun 1992 yılında karla devraldığı SSK Genel Müdürlüğü'nü 7 yıllık görev süresi boyunca zarar ettirdiğinin kamuoyu tarafından bilindiğini belirten Akdağ, şunları kaydetti:
''Bugün eski SSK Hastanelerine geri dönüş yapılmak istense buna Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verenler dahil olmak üzere bütün halkımız karşı çıkacaktır. Demokratik bir ülkede siyasi rakipler birbirlerini yaptıkları/yapmadıkları icraatları yüzünden eleştirebilirler. Ancak bu eleştirilerde adil bir çizgi tutturmak kişinin ciddiye alınabilirliğini etkiler. Sayın Kılıçdaroğlu'nun beyanatı hem açık gerçeklerle hem de halkımızın kanaatleriyle çelişmektedir. Bu sebeple inandırıcılıktan yoksundur ve samimi değildir.''