HAKKARİ

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova'daki terör operasyonuna ilişkin, "Bugün için söylenmesi gereken şey, operasyonda iyi bir noktaya geldik. Yüzde 40'lar civarındayız şuan itibarıyla. Ümit ediyoruz önümüzdeki günlerde bu daha da hızlanacak" dedi.

Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ve Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile birlikte Yüksekova'ya geldi, 3'üncü Piyade Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin'i ziyaret ederek operasyonla ilgili bilgi aldı.

Canbolat, vatanın birliği, dirliği için görev yapan bütün güvenlik güçlerine kuvvet ve başarı dileyerek, "Hepsini tebrik ediyorum. Hakikaten çok başarılı bir şekilde operasyonu yürütüyorlar. Onlara Allah güç, kuvvet, memleketimize de birlik, dirlik ve bütünlük versin" diye konuştu.

Operasyonun önümüzdeki günlerde hızlanacağını vurgulayan Canbolat: şunları kaydetti:

"Şu an itibarıyla operasyonda gayet iyi bir noktadayız. Ümit ediyoruz kısa zamanda, gerekli resmi açıklamaları da yapacağız. Bugün için söylenmesi gereken şey, operasyonda iyi bir noktaya geldik. Yüzde 40'lar civarındayız şu an itibarıyla. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki günlerde bu daha da hızlanacak. Başarılı bir şekilde de operasyonumuzu bitireceğiz. Epeyce hendekler, barikatlar ve el yapımı patlayıcılar var. Ama güvenlik güçlerimiz tedbirli bir şekilde onların üzerine gidiyor ve patlatıyor. Çok sayıda el yapımı patlayıcı tespit edildi."