İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu İstanbul'un Üsküdar ilçesinde kullandı. 

Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkan Erdoğan, saat 14.10'da eşi Emine, kızı Sümeyye Erdoğan ile oylarını kullanacakları Saffet Çebi İlkokulu'na geldi.

Okulun bahçesini dolduran vatandaşlar, Erdoğan'ı alkışlarla karşıladı. Daha sonra ailesiyle "3266" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa giren ve burada sandık görevlileriyle tek tek tokalaşan Erdoğan, kimlik kontrolünün yapılması için pasaportunu verdi. 

Görevlinin oy kullanma işlemine ilişkin kısa bilgi vermesinin ardından Erdoğan, kabine girdi. Emine Erdoğan da sınıftaki diğer kabinde oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy kullandığı "3266" numaralı sandıkta 374 seçmen oy verecek. Erdoğan, seçmen listesinde 196, eşi Emine Erdoğan da 195. sırada yer aldı.

Oyunu kullandıktan sonra sandık görevlileriyle tekrar tokalaşan, bazılarıyla da fotoğraf çektiren Erdoğan, burada bulunan bir çocuğu da sevdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyunu kullanırken hayırlı olmasını diledi. Erdoğan'a okul çıkışında da sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, "Başkan buraya" tezahüratında bulundu. 

Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da sabah saatlerinde aynı okul ve sandıkta oyunu kullandı.  

"Türkiye alışılmışın üstünde bir süreci yaşıyor"

Oy verme işleminin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, seçimlerin ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, "Gerçekten uzun, yoğun bir maraton gerçekleştirdi tüm siyasi partiler. Tabii Türkiye alışılmışın üstünde bir süreci yaşıyor. O da vaktinde, erken seçim olmaksızın yapılan bu seçimlerle bir istikrar, güven işareti veriyor. Bu istikrar ve güvenin ülkemiz için çok büyük kazanımlara vesile olacağına inanıyorum" dedi. 

Erdoğan, katılımın yüksek olduğu bir seçim yaşandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin değişik yerlerinden aldığımız haberlerde de bu var. Bu da güçlü bir demokrasi için önemli bir işaret. Bu güçlü demokrasinin, bu akşam inşallah milletimizin iradesiyle tahakkuk etmesi geleceğe yönelik güvenimizi daha da artıracaktır. Ben milletimize teşekkür ediyorum. Herhangi bir sıkıntı olmadan bu işin atlatılması da inanıyorum ki yine demokrasinin istikrarı bakımından çok önemli olacak. Tüm bu sandıklarda görev ifa eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yüksek Seçim Kurulu'nun değerli üyelerine teşekkür ediyorum ve milletçe aydınlık yarınları beraber kucaklayalım."

Erdoğan, seçim sonuçlarını İstanbul'da takip edeceğini de sözlerine ekledi. 

Açıklamanın ardından oy kullandığı sınıftan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koridorda karşılaştığı engelli bir vatandaşla sohbet etti. Burada bekleyen bazı vatandaşlarla da tokalaşarak, fotoğraf çektirdi. 

Erdoğan okuldan ayrılarak Kısıklı'daki konutuna dönerken, yolda eski bakanlardan Kemal Unakıtan ile karşılaştı. Aracı durduran Erdoğan, Unakıtan ile selamlaştı.