İSTANBUL


Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında "Cumhuriyet Başsavcılığınca talimat üzerine soruşturma başlatıldığı" yönünde haber ve yorumların yer aldığı belirtildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması yapılan ve kamuoyunda ''Ergenekon'' davası olarak bilinen davanın 8 Nisan'daki duruşması sırasında meydana gelen olaylarla ilgili, kolluk mercilerinin olay anında bilgilendirmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli talimatlar verilerek, aynı gün soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

"Şüphelilere yönelik kimlik tespit çalışmaları ve sair soruşturma işlemleri devam eden olaylarla ilgili Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nın bağlı bulunduğu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının suç duyurusu üzerine başlatılan ayrı bir soruşturma da bulunmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160 ve 161. maddelerinde belirtilen yasal görev ve yetki kapsamında, suça konu eylemlerin işlendiğinin öğrenilmesiyle başlatılan soruşturmada, herhangi bir makam ya da mercinin talimatı veya yönlendirmesi söz konusu değildir. Aksi yöndeki iddia ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır.''