Şile Çavuşpaşa Mahallesi'nde yaşanan olay gece saat 02.00 sıralarında, yapılan bir ihbarla ortaya çıktı. Gelen ihbar üzerine adrese giden ekipler kilitli olan adresin kapısını kırarak içeriye girdi.

İçeride korkunç manzarayla karşılaşan polis yönetmen Kemal Uzun’u ölü halde buldu. Ceset üzerinde yaptığı ilk incelemede ünlü yönetmenin başına beyzbol sopasıyla vurularak ve bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit etti. Ünlü yönetmenin özel eşyaları üzerinde inceleme yapan polis cep telefonu ve cüzdanı ile otomobilinin çalındığinı tespit etti.

Olay sonrası harekete geçen Cinayet Masası ekipleri etraftaki kamera görüntülerini incelemeye aldı. Görgü tanıklarının ifadesina başvuruldu. Cinayeti ünlü yönetmenin yönettiği dizilerde figüran olarak oynattığı O.A’nın gerçekleştirdiği belirlendi. O.A, Beylikdüzü’nde gözaltına alındı. Üzerinden Uzun’un cep telefonu çıktı. Cüzdanı nereye attığını hatırlamadığını söyleyen İ.A’nın verdiği bilgiyle yönetmenin otomobili de bulundu.

Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan O.A, ifadesinde, “ Dün öğlen saatlerinde Şişli'de bir kafede Mustafa ile biraz sohbet ettikten sonra Şile’ye bir balık restorana gittik.  Daha sonra Uzun’un evine geçtik. Burada alkol aldık. Sohbet sırasında aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelendim, bıçakladım, daha sonra da beyzbol sopasıyla başına vurdum.” dedi. 

Kemal Uzun, Çanakkale Yolun Sonu, Garip Bir Cinayet ve birçok filmin yönetmenliğini yaptı. 3 film senaryosu yazan, 4 filmde de oyuncu olarak kamera karşısına geçen Uzun'un cesedi Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

MUSTAFA KEMAL UZUN KİMDİR

Mustafa Kemal Uzun, Balıkesir Gönen’de doğdu. İlk ve orta okulu Gönen’de okudu. Öğretmen olan babasının tayini dolayısı ile İstanbul’a geldi. İstanbul Üniversitesi İktisadi Ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nda okudu.  Okulda sinema-televizyon eğitimi alırken bir taraftan da Yeşilçam ve reklam sektöründe kamera asistanlığı yaptı. Daha sonra Arzu Film ailesine katılarak bir çok filmin senaryo gurubunda ve reji kadrosunda yer aldı. Uzun yıllar Ertem Eğilmez’in asistanlığını üstlendi ve son dönem Arzu Film yapıtlarında yazar, oyuncu ve reji asistanı olarak görev aldı. 

Yine Ertem Eğilmez’le Şan Tiyatrosu’nda birlikte sahneye koydukları” Hababam Sınıfı” ve “Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra” isimli müzikallerde çalışırken Haldun Dormen’le tanışıp tiyatroya başladı.

Dormen Tiyatrosu’nda oyunculuk yaptığı dönem Haldun Dormen’le birlikte TRT’ye “Kamera Arkası” adlı sinema programını hazırladı, sundu ve yönetti. 
TRT ve diğer eşitli kanallarda yıllarca yayınlanan bu program sayesinde televizyon dünyasına yakınlaştı. Yine aynı yıllarda Akademi Prodüksiyon’la birlikte bir çok ödüllü belgesele imza attı..  Daha sonra televizyon sektörüne yönelerek tv dizileri çekerken, bir yandan da film çekimlerine devam etti. (Hürriyet)