ANKARA

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde bin 282 delegenin imzasıyla AK Parti Genel Başkanlığına tek aday gösterilen Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Bayrak değişimi, sadece ve sadece millet yolunda yapılacak yeni hizmetlerin kapısını aralamak için bir araçtır." dedi.

Yıldırım, "Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik, gururla 'Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım, kader arkadaşıyım, gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım, söz veriyoruz, sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur." ifadelerini kullandı.

"PKK terör örgütünün eylemleri sona erene kadar operasyonlar devam edecek"
Yıldırım, "Buradan milletime ilan ediyorum, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillere, güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar, sona erene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek." şeklinde konuştu.

"Paralel yapılanmalara, bölücü çetelere asla prim vermeyeceğiz"
"Paralel yapılanmalara, bölücü çetelere asla ve asla prim vermeyeceğiz." diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu ülkede hainlere asla yer olmayacak. Şunu herkes iyi bilsin ki Türkiye'de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hiç kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz." 

"Yapmamız gereken yeni bir anayasa ve başkanlık sistemidir"
Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor" ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

"Siz her ne kadar Cumhurbaşkanımıza 'Sorumsuzdur' deseniz de Cumhurbaşkanımız Türkiye ve millet sevdalısıdır. Onun sorumluluğu milletin dertleridir, sorunlarıdır, milletin sevdasıdır. Onun için bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni bir anayasadır, yeni anayasada başkanlık sistemidir."