Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayan ve 20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam aracıyla geçti. Makam aracında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Başbakan Binali Yıldırım eşlik etti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "29 Ekim 2013'ten bugüne 156 milyon Marmaray'dan, Asya kıtasından Avrupa'ya, Avrupa kıtasından Asya'ya geçmiş oldu. Bunlar hayaldi gerçek oldu. Kanalistanbul Projesi'nin inşallah yakın zaman içinde ihalesi yapılacak. O da Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir kanal olması hasebiyle çok çok önemli. Bütün bunlarla beraber bir diğer adım olarak, inşallah bu projenin bedeli, tabii önem arz ediyor, 1 milyar 250 milyon dolar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeye rağmen yatırımlarımızı sürdürdüğümüz ve 2023 vizyonumuzla birlikte de hedefe emin adımlarla yürüdüğümüz modern Türkiye'nin geleceğinde sizleri el ele, omuz omuza, özellikle 15 Temmuz akşamı bize o alçaklığı, o vahşeti yaşatanlara gereken cevabı gerektiği yerde veren bütün milletime, ekranları başında bizi izleyen milletime inanarak söylüyorum. Burada bir şeyi daha söylüyorum. Yenikapı ruhunu zedelemeye çalışanlara da ben inanıyorum ki, millet olarak, milletçe en güzel cevabı, her yerde veriyorsunuz, vermeye devam edeceksiniz. Buna da inanıyorum. Şimdi de diyorum ki, 20 Aralık'ta inşallah açılışı yaparken (Avrasya Tüneli) sizlerle bir arada olacağız." ifadelerini kullandı.