2012 yılının ikinci gününde saygıdeğer okurlarıma sağlıklı, mutlu, refah içinde, barış ve huzur dolu yeni bir yıl dilerim.
AK Partinin üçüncü defa ve büyük bir başarı kazandığı genel seçimlerin damga vurduğu 2011 yılında dört yıl daha istikrarı seçen ülkemiz, kıran kırana geçen bir seçim kampanyasına rağmen yüksek bir büyüme hızını da yakaladı. Kavgasız gürültüsüz, şaibesiz ve olgun bir havada yapılan seçimler yanında yakaladığımız bu yüksek büyüme hızının yıllarca gururla anılacağına hiç şüphe yok.
Bunun yanında 2011 yılı yeni hükümetin kuruluşuna kadar azgın terörün ve doğal afetlerin acıları ile de hafızalarımızda istemesek de yaşayacak.
Habur’la başlayan, çeşitli açılımlarla türlü beklentiler içine girip, her fırsatta çıtayı yükselten ve kadın-çocuk demeden her yere saldıran bölücü örgüt; Güneydoğu’da bazı yörelerde sanki konrtolü ele geçirmiş görüntüsü içine girmişti. Bölücülerin genel seçimde elde ettikleri başarı da, bu tesbiti destekler mahiyette değerlendirilmeye başlanmıştır.
Son üç aydır Güneydoğu’da güvenlik kuvvetleri; etkili operasyonlarla, zaman zaman kısa hedefli de olsa sınır ötesi operasyonlarla görüntüyü tamamen değiştirerek, bölücü örgütü etkisizleştirmekte önemli bir başarı yakaladı.
Bütün bir yıl ülkenin her yanında yaşanan sel felaketleri ile Van depreminin acı ve ızdırabının, önümüzdeki aylara hatta yıllara sirayet ederek uzun süre gündemde kalacağı da aşikar. Bununla beraber bu defa Van depreminin ardından hükümet başlattığı çalışmalarla güçlü bir irade ortaya koydu. 2012’de başlatılacak çalışmaların geleceğe de örnek olamasının halkımızın ortak beklentisi olduğundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Bunlardan başka gerek global gerek bölgesel sorunlar yumağı içinde, yeni anayasanın çıkarılması, AB ve Kıbrıs’la ilgili sorunlarla Irak ve Suriye’den bölgeye sıçrayacak gelişmelerin yeni yılın en çetrefilli meseleleri olacağı değerlendirilmektedir.
Devletimizin şefkatli kollarının kışın ağır şartları altında evsiz, odunsuz, ocaksız insanlarımız üzerinden eksik olmaması en halisane dileğimizdir.
Yeni yılın ülkemize bolluk ve bereket getirmesini ve sınır boylarında gece gündüz soğuk-ayaz demeden huzur ve barış içinde yaşamamız için gayret gösteren kahraman Ordumuzun ve Emniyet Teşkilatımızın kahraman mensuplarına üstün başarılar dilerim. Allah yardımcıları olsun.