İSTANBUL

Yeni Akit gazetesi muhabiri Mehmet Özmen, yaptığı açıklamada, TÜYAP Kitap Fuarı'nın kapanış günü, Zaman Gazetesi'nin standında bulunan Ekrem Dumanlı'ya soru sormak için yanına yaklaştığını belirterek, "Nasılsınız Ekrem Bey, fuara ilgi nasıl?" diye sorduğunu anlattı.

Dumanlı'nın ise gülümseyerek fuara ilginin iyi olduğu yanıtını verdiğini ifade eden Mehmet Özmen, ardından "Sayın Dumanlı, geçen gün Gülen cemaatinin yerel seçimlerde Doğu ve Güneydoğu'da BDP'ye oy verdiğini söylediniz. Konuyla ilgili neler söylemek istersiniz, durum gerçekten böyle mi?" sorusunu yönelttiğini ifade etti.

Özmen, bu sırada yanındaki bazı kişilerin "Yeni Akit Gazetesi muhabiri olduğunu" söylemesi üzerine ayağa kalkan Ekrem Dumanlı'nın, kendisine "Münafıklık yapmayın" diyerek saldırdığını ve gömleğini yırttığını iddia etti. Mehmet Özmen, yakınındaki korumaların ve tanımadığı stant görevlilerinin de kendisine vurduğunu söyledi.

Ellerinde olaya ilişkin tüm görüntü kayıtlarının bulunduğunu ifade eden Özmen, "Ben de fiziki saldırı karşısında kendimi savunmaya çalıştım. Etrafımda bir sürü insan yerde tekmelediler beni. Bunları yapan insanlar bir de yurt dışında kara propaganda yaparak basın özgürlüğü olmadığını söyleyerek ülkemizi şikayet ediyorlar. Saldırı sonucu polis merkezinde şikayetçi oldum. Darp raporum ve şikayet dilekçemle yarın adliyede de suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Özmen, olayın ardından Basın Konseyi'nin de daha önce yaptığı bir haberden dolayı kendisinden savunma istediğini de iddia etti.

Sosyal medyada provokatörlükle suçlandığını ve linç girişimi olduğunu öne süren Mehmet Özmen, "Provokatörlük bir kişiye soru mu sormaktır? Bir insan kamunun merak ettiği konuları başka türlü nasıl elde edebilir?" dedi.

Özmen, olayın ardından birçok meslek örgütünden ise "geçmiş olsun" mesajı aldığını vurguladı.