ÇANAKKALE
 Ülkelerindeki kötü yaşam koşulları ve iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen göçmenlerin, Avrupa hayaliyle Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı geçişlerde en çok kullandıkları Ayvacık'taki 26 nokta havadan denetlendi.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Jandarma Genel Komutanlığınca tahsis edilen "Mi-17" tipi helikopterle, Ayvacık ile Midilli Adası arasında kullanılan ve en kısa yol olarak bilinen 5,5 deniz mili mesafedeki alanı da havadan inceledi. 

AA ekibi tarafından görüntülenen denetime Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce ile Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden da katıldı.

Bölgeyi havadan denetledikten sonra Vali Erkal ve beraberindekiler, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Metin Çelebi'den brifing aldı.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde, göçmen kaçakçılığını önlemek, suç örgütlerini ortaya çıkarmak ve yasal işlemleri gerçekleştirmek amacıyla kurulan "Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Kuvveti"ne ek olarak, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı faaliyet gösteren ve "Timsahlar" olarak bilinen Jandarma Komando Özel Harekat Taburunun da destek verdiği operasyonlarda yasa dışı geçişler yok denecek kadar azaltıldı.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasa dışı geçişler için güvenlik seviyesini zirve noktaya çıkararak son bir ay içerisinde minimize ettiklerini dile getirdi.

Erkal, "Unsurlarımızı arttırıp kuvvetlerimizi burada yoğunlaştırarak yasa dışı geçişleri engelleyeceğiz. Bölgenin hepsini göç belasından kurtaracağız. Bizim birinci hedefimiz insanların bu denizlerde boğulmasının önüne geçmek. 'Bir daha Aylanlar ölmesin' diyoruz. Boğulan insanlar olmasın istiyoruz" dedi.