VAN 

Van Valisi Münir Karaloğlu, Yüksekova ilçesindeki helikopter kazasında yaralandıktan sonra Van Asker Hastanesi'nde tedavisi devam eden helikopterin pilotu Jandarma Pilot Binbaşı Kürşat Celal Konukçu'ya 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.
Ziyaretçilerine olay günü yaşananları anlatan Binbaşı Konukçu, görev bölgesine gitmek üzere Yüksekova'dan üç helikopter ile kalkış yaptıklarını belirterek, kalkış öncesinde bölük komutanı tarafından iniş yapılacak yerin koordinatlarını aldıklarını söyledi.
İniş yapacakları bölgeye ulaştıklarında daha önceden yapılmış, ancak boş olan mevziler gördüklerini anlatan Konukçu, şöyle konuştu:
''Mevzileri gördüğümde, 'oraya indirmeyelim, mayın yüzünden zayiat verebiliriz' dedim ve daha kenarda bir nokta seçtim. Helikopter ile o noktaya geldik ve tutunduk. O esnada havadan indirmeye kara vermiştik. Havadan indirme yapmak için istikametimizi tepeye çevirdiğimiz anda süratle güç ve takatsizlik yaşadık. Ben daha önce böyle yoğun bir güç düşüşü görmemiştim. Çaresiz kaldık ve yangın çıkmasın, patlama olmasın diye motor güç kollarını kapattık ve yamaçtan 200 metre aşağı doğru kaymaya başladık.''
Vali Karaloğlu, bir gazetecinin, helikopterin düşürüldüğü iddialarını hatırlatması üzerine, "Bu çok açık bir kaza. Siz de bütün yaralılardan dinlediniz" dedi.