İSTANBUL - Osmaniye Mahallesi Çırpıcı Yolu üzerinde saat 08.00 sıralarında çıkan yangında, yaklaşık 70 bin metrekare alan üzerinde, 40'a yakın atölyenin bulunduğu tesiste bir kumaş deposunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, yanındaki deri atölyesi ve diğer atölyelere de sıçradı.
Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangını kontrol altına almak için uğraşırken, işyeri çalışanları da depolarda bulunan ürünleri dışarı çıkarmaya çalıştı.
Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri ile bu kişiler arasında kısa süreli arbede yaşanırken, yanan iş yerinin sahibi olduğu öğrenilen kişi arbede sırasında fenalık geçirerek olay yerinde bekletilen ambulansa bindirildi.
Yanan deri atölyesinin sahibi Ayhan Göncü, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesis içerisinde hacizli malların bulunduğu bir deponun olduğunu belirterek, deponun sahibinin yangını bilerek çıkardığını iddia etti.

Yangın malzeme depolarında çıktı
Bu arada Bakırköy Belediyesi Başkanı Ateş Ünal Erzen de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Bölgenin eski fabrikalar bölgesi olduğunu belirten Erzen, ''Yangının çıktığı yerde tekstil atölyeleri yoğun olarak yer alıyor. Birçoğu fabrika olarak çalışmıyordu. Malzeme depoları bulunuyordu. Bu olaydan 10-15 gün önce yed-i emin deposunda yangın çıkmıştı. Yine yangının o depodan çıktığını tahmin ediyoruz'' dedi.
Gazetecilerin atölyelerinin ruhsatsız olduğu iddialarına ilişkin Erzen, şunları söyledi:
''Birçok atölyeyi mühürlemiştik. Bunların içerisinden 8 tanesi ruhsatlı, diğerleri de denetleniyordu. Ancak insanlar mührün olup olmadığını umursamıyor. Yanan atölyelerin içerisinde mühürlerini bozan kişilerin atölyeleri olduğunu düşünüyoruz. Kundaklama ihtimali de bulunuyor. Böyle bir konu, polis ekiplerinin yaptığı incelemeden sonra belirlenecek.''

Dumanın hava ulaşımına etkisi yok
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Bakırköy'de bir tekstil fabrikasında çıkan yangından yükselen dumanın hava ulaşımına herhangi olumsuz etkisinin söz konusu olmadığını bildirdi.