İçişleri Bakanlığı’nın Başbakanlığa gönderdiği terörle mücadelede uygulanacak ödül yönetmeliği taslağı onaylanırsa, Terörist liderleri yakalatana 2 milyon liradan 4 milyon liraya kadar ödül verilecek.
Bu terör elebaşlarından bazıları şöyle: Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin Murat Karasu, Sabri Ok, Zübeyir Aydar... Ayrıca Avrupa’dakiler de aralarında olmak üzere bölge sorumluları gibi alt sınıf yöneticilerin yakalanmasında verilecek ödül miktarı ise 2 milyon lira. Listede yaklaşık 50 terör örgütü elebaşının olduğu ifade ediliyor.

100 bin TL.

Taslağa göre, ‘anlık istihbarat’ bilgileri için ise verilecek ödülü operasyonu yapan birim önerecek. İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı’nın başkanlığını yapacağı Ödül Komisyonu’nda 3 emniyet 3 de jandarma personeli bulunacak. 7 kişilik komisyonun onayı alındıktan sonra teröristi yakalatana ödenecek ödül miktarı ise 100 bin TL ile sınırlandırılacak.

Para ödülü duyulunca
eller ovuşturulmaya başlandı!

Para sözkonusu olunca herkes devreye girebiliyor. Böyle bir durumda arananların adeta kıpırdamaya imkânı kalmıyor. Teröristlerin yakalanması için para ödülü söz konusu olunca devreye girebilen unsurlardan bazıları şöyle:
Uyuşturucu şebekeleri, çeteler, arananların akrabaları, terör örgütü sempatizanları, terör örgütü üyeleri, rastgele görenler, en yakınındakiler, herhangi bir ülkenin istihbaratçıları, özel dedektiflik büroları, lokal mafya grupları vs...