TRABZON - AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüse, cumartesi akşamı yapılan silahlı saldırının ardından yürütülen soruşturmada güvenlik güçleri, olayın olduğu andan itibaren çalışmalarını titizlikle sürdürdü.

Elde edilen verilerin ardından, bu sabah saatlerinde gözaltına alınan şüphelilerin Nihat S(38) ile Emre A(27) olduğu öğrenildi.

Kafileyi taşıyan otobüse eşlik eden konvoyun içinde bulunduğu belirtilen şüphelilerden birinin, saldırıya uğrayan otobüs ve olay yerini cep telefonuyla görüntülediği tespit edildi.

Sürmene Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından şüphelilerden birinin Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirildiği, diğerinin de getirilmesinin beklendiği öğrenildi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, düzenlediği basın toplantısında, sarı-lacivertlileri taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıyla ilgili, sabaha doğru iki kişi üzerine yoğunlaştıklarını belirterek, "Rize'den intikal eden konvoyda bir kişi, bir kişi de silahlı saldırıyı yapan kişi yönünde bulgular vardı. Bu kişileri aldık, delillerle bulgular ve diğer ilk emareler, iki kişiyi doğruluyor" dedi.

Vali Öz, konuyla ilgili adli sürecin devam ettiğini bildirdi.