İZMİR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen 2 askerden Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

Şehit Uçan için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde tören düzenlendi. Şehidin annesi Türkan ve eşi Sibel Uçan, caminin avlusuna kadın askerlerin desteğiyle girdi. Tören öncesi şehit eşi Sibel Uçan, ağlayan 11 yaşındaki kızı Sudem'i kucağına aldı. Sudem, annesinin boynuna sarılarak gözyaşı döktü. 

Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında konuşan İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, şehitlere karşı son görevlerden birinin de ülkenin birliğini, bütünlüğünü korumak olduğunu söyledi.

Cami imamı Adem Uran ise cemaati tüm şehitler için Fatiha okumaya davet etti. Bu sırada cami avlusundan bir kişinin seslenmesi üzerine imam Uran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için de Fatiha okunmasını istedi. 

Şehidin cenazesi, daha sonra askerler, siyasiler ve vatandaşlarca omuzlara alındı. Komutanların uyarısı üzerine cenazeyi askerler taşıdı.

Şehidin eşinden asker selamı

Şehidin kızı Sudem, babasının naaşının taşındığı top arabasının ardında bir süre elinde Türk bayrağı ile yürüdü, şehidin eşi de asker selamı verdi. 

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Jandarma Astsubay Tolga Topçuğlu ve Uzman Çavuş Sinan Uçan, dün Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinden görev yaptıkları birliğe gidecekleri sırada bölücü terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşmüştü.