AFYONKARAHİSAR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi'nce yaptırılan Sokak Hayvanları Bakımevi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayvanları ve hayvan haklarını korumayı bir görev kabul ettiklerini bildirdi.

Hayvanları emanet olarak gördüklerini ve sadece kediyi, köpeği değil, kelaynak, yılkı atı, Anadolu parsı, karaca gibi tüm hayvan türlerini korumaya çabaladıklarını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

''2004 yılında Hayvan Haklarını Koruma Kanunu'nu çıkardık. Belki yeterli gelmedi ama bu önemli bir adımdır. Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip önerilerini dikkate alarak, hayvan haklarıyla ilgili yeni düzenlemeler yapmak için hazırladığımız tasarı komisyondadır. Eleştiriler olabilir ama en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Avrupa'daki benzerlerinden daha iyi bir kanun hazırlamayı hedefliyoruz. 'Onları öldüreceksiniz' diyenler, kanunu böyle yansıtanlar var. Uyutma yasaktır, amaç yaşatmaktır.''

Suriye'deki olaylar ve terörle mücadele

Törenin ardından bir gazetecinin, Suriye ile yaşanan kriz nedeniyle ülkeye verilen suyun kesilmesinin söz konusu olup olmadığı sorusuna ilişkin Eroğlu, ''Suriye halkıyla asırlardır birlikte yaşıyoruz, akrabalıklarımız var. Problem Esed rejimiyle ilgili. Suyu kesmeyi düşünmüyoruz'' dedi.