ANKARA - Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), vatandaşların cumhurbaşkanı seçimine ilişkin etkin şekilde bilgilendirilmesi amacıyla basın kuruluşlarında yayınlanmak üzere hazırlattığı kamu spotunda, Zerrin Özer, Hadise, Rıdvan Dilmen gibi ünlüler rol aldı.

YSK tarafından hazırlatılan kamu spotları, afiş ve broşürlerde, yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıt esasları, randevu sistemi, yurt dışında hangi ülkelerde sandık kurulacağı ve süresi, sandık kurulacak gümrük kapıları, oy verme tarihleri gibi bilgiler yer alıyor.

Yurt içi için hazırlanan kamu spotunda Zerrin Özer, Murat Dalkılıç, Hadise, Işın Karaca, Rıdvan Dilmen, Emre Aydın, Keremcem gibi ünlü isimler, seçmen kütüğünün önemini, seçmen kütüğünde kaydı bulunmayanların yapması gereken işlemleri anlatıyor.

Yurt dışı için hazırlanan kamu spotunda ise hangi tarihlerde randevu alınması gerektiği, vatandaşların hangi tarihlerde nasıl oy kullanacağı bilgilerine yer veriliyor.

Yurt dışında oy kullanımını anlatan broşürde ise sandık kurullarının oluşumu, görevleri anlatılıyor. Ayrıca kullanılacak oyların sayım ve döküm işleminin Türkiye'de yapılacağı, seçimlerin şeffaf şekilde yürütüldüğü belirtiliyor.

Yurt dışında oy kullanacak vatandaşlar için hazırlanan afişlerde de yurt dışı seçmen kaydının kontrol edilmesi, kayıt yoksa yurt dışı temsilciliklere adres beyanında bulunulması, 21-25 Temmuz tarihleri arasında randevu alınması gerektiği anlatılıyor.

Afişte, randevu almayan kişilerin YSK'nın belirleyeceği günde oy kullanabileceği, randevu tarihinde oy kullanmayanların 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında sandık kurulan gümrük kapılarında oy verebileceği bilgileri yer alıyor.