KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda ilk 100'e giren 10 öğrenciye otomobil hediye etti.
Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen otomobil dağıtım töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, başarıyı ödüllendirmenin yeni başarıların önünü açtığını söyledi. Karaosmanoğlu, öğrencilerin çalışarak bu başarıyı elde ettiklerini ve bu ödülleri almaya hak kazandıklarını ifade etti.
Karaosmanoğlu, bütün öğrencilerin medeniyet ve başarı yarışında daha gayretli olması gerektiğini vurgulayarak, ''Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, çocuklarımızı başarıya teşvik etmek amacıyla üniversite sınavında ilk yüze giren 10 öğrenciye otomobil veriyoruz'' dedi.  
Öğrencilerin otomobilleri satabileceğini de ifade eden Karaosmanoğlu, ''Medeniyet ve bilim yarışında, dünyanın teknolojiye hızlı adımlarla koştuğu bu çağda, bütün başarıları ödüllendirmeye devam edeceğiz. İsterse önümüzdeki yıl ilk 100'e giren öğrencilerin tamamı Kocaeli'den çıksın. Daha çok mutlu olacağım, tümüne de otomobil vereceğiz. Hiç tereddütünüz olmasın''dedi.  
Törene katılan ve LYS'de 557 puan alarak Türkiye 92.'si olan Berna Tarı ise başarının hediyelerle taçlandırılmasının insanı daha da mutlu ettiğini söyledi
Tarı, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği Bölümünde okuduğunu belirterek, ''Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum'' dedi.
Konuşmaların ardından Karaosmanoğlu, Tarı'ya aracın anahtarını verdi. Törene katılamayan diğer öğrencilerin anahtarları da daha sonra verilecek.