GAZİANTEP


UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Most İhtisas Komisyonu Başkan Vekili Doç. Dr. Akif Kireçci, Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısında, çalışma kapsamında 4 kampı ziyaret ettiklerini ve Türkiye'nin verdiği hizmetleri, büyük bir özveriyle, başarılı bir organizasyonla, insanüstü gayretle hayata geçirdiğini gördüklerini söyledi.

Suriye'den gelenlerin yaşadığı kampları ''dünyada örneği olmayan bir kamp ortamı'' diye niteleyen Kireçci, ''Bu kamplar, dünyada standart tespit edilmesi için referans olacaktır diye ümit ediyorum'' dedi.

Yapılanları ve yapılamayanları dünya kamuoyuna aktarmak için ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Kireçci, ''UNESCO'nun bakış açısıyla konuşacak olursak, en büyük sorun göç. Korkunç bir göç yaşanıyor. İnsanlar, evlerinden yurtlarından sökülmüşler, atılmışlar. Bunun temel sebebi de yaşam hakkını zedeleyen savaş. Böyle anlamsız bir savaşla bu insanlar yurtlarından edilmişler, buraya geliyorlar. Barış bir insan hakkıysa, bunun insanların elinden alındığını görüyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin tek başına böyle bir yükün altına girdiğine dikkati çeken Kireçci, yapacakları çalışmalarla bu uluslararası krizi çözmek için uluslararası kamuoyunun dikkatini bölgeye çekmeye çalışacaklarını vurguladı.