KARAMAN - Ermenek ilçesindeki kömür ocağında suyu ilk fark eden ve arkadaşlarını uyaran Mesut Öner'in hayatta kalmak için verdiği mücadelenin anlatımı, adeta tüyleri ürpertiyor. 

Madende mahsur kalmaktan son anda kurtulmayı başaran 22 yaşındaki Mesut Öner, yaşadıklarının etkisinden kurtulamıyor. Öner'in hayatta kalmak için verdiği mücadele ise madendeki yaşananları gözler önüne seriyor.

Tanık olduklarını AA muhabirine anlatırken o anları adeta yeniden yaşayan Mesut Öner, olayı fark etmesiyle 3-4 kişinin daha madende mahsur kalmasının önüne geçti.

Bir yıldır çalıştığı madende olay günü, evden getirdiği tostu 10 dakikada yedikten sonra yukarıdan sulu kömür gelmeye başladığını fark ettiğini belirten Öner, hemen diğer bacaya geçtiğini söyledi.  

"Su geliyor hadi kaçalım"

Oradaki dört kişiyi "Baca göçüyor, sulu kömür geliyor" şeklinde uyardığını dile getiren Öner, "Ahmet abi 'bir bakayım geleyim' dedikten hemen sonra 'su geliyor, hadi kaçalım' dedik. O sırada Hasan Tuncer, 'diğer bacadaki arkadaşlara haber vereyim' diyerek yanımızdan ayrıldı" dedi.

Su çoğalmaya başlayınca Ahmet ağabeyi ile koşmaya başladıklarını aktaran Öner, suyun içinden diğer arkadaşlarına da haber verdiklerini ifade etti.

Suyun içinde 350 metre koştu, bin 100 basamak merdiven çıktı

Onlara "su bastık hadi gidelim" dedikten sonra koşmaya başladıklarını vurgulayan Öner, şunları kaydetti:

"Yaşam ile ölüm arasında gidip geldim. Dumandan etkilenmeme rağmen suyun içinde 350 metre koşup, bin 100 basamak merdiven çıktım. Nefes alamamaya başlamış, adım atacak halim kalmamış, artık yaşam ümidimi kesmiştim.  Ancak gördüğüm ışık umudum oldu. Işığı görmeseydim ümidimi kesmiş, kendimi bırakacaktım. Suyun şiddetinden vagonların çarpışma sesini duydum. Koştukça arkamdan da su geldiği için geriye dönüp bakamadım bile. İçeride kalan arkadaşlarımıza haber veremedik diye kendimi kötü hissediyorum. Bir yandan suçlu hissediyorum." 

"Yemeği dışarıda yiyelim" demişler

Öner, dışarı çıktıktan sonra kusmaya başlayınca hemen çevredekiler ne olduğunu sorunca durumu anlattığını belirterek, "Beni ambulansa aldılar. Olaydan iki hafta önce 'yemek işini dışarıya alalım' demiştik. İçeride şu an mahsur kalan şefimiz, '9 maden ocağı karar aldık. İçeride yenilecek. O karardan dışarıya çıkamayız' demişti. Üç aydır maaş alamıyorduk. Hatta olayın olduğu gün maaşımızın yatacağını söylemişlerdi" diye konuştu.