HATAY - İç savaş nedeniyle geride bıraktıkları vatanları ile yakınlarına özlem duyan Suriyeliler, ülkelerine dönecekleri günü umutla bekliyor.

Çadır kentlerde dünyaya gelen 383 Suriyeli bebek ise ülkelerini hiç göremedi. Gözlerini ilk kez Türkiye’de açan Suriyeli bebekler, çadır ve konteynerlerde büyüyor.

AA muhabirinin, çadır kent idarecilerinden aldığı bilgiye göre, çadır kentlerin kurulduğu yaklaşık 3 yıldan bu yana, ilçedeki 2 çadır kentte 193’ü erkek, 383 bebek dünyaya geldi. 2013'te 95 bebeğin dünyaya geldiği çadır kentlerde bu yıl 12 bebek Türkiye'de hayata ''Merhaba" dedi.

Suriye'den yaklaşık 2,5 yıl önce yeni doğmuş bebekleriyle Türkiye'ye sığınan Kaddur ailesinin ikinci çocuğu hayata gözlerini Türkiye'de açtı.

Baba Ala Kaddur, AA muhabirine, Gülcan adını koydukları bebeğin 1 günlük olduğunu söyledi.

Bebeğini kucağına aldığı için çok mutlu olduğunu belirten Kaddur, "Oğlum, Türkiye'ye geldiğimizde çok küçüktü, şimdi 3 yaşında. O da gözlerini burada dünyaya açtı diyebiliriz. İki çocuğum da ülkemizi hiç görmedi" dedi.

Suriyeli Tayyip Erdoğan 2 yaşında

Çadır kentte çocuk sahibi olanlardan Elmedi ailesi ise 25 ay önce Türkiye’ye sığındı. Elmedi ailesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgileri nedeniyle çocuklarının ismini Tayyip Erdoğan koymuştu.

Baba Mustafa Elmedi, Başbakan Erdoğan ile Türk milletine duydukları büyük minnet nedeniyle Türkiye'de dünyaya gelen çocuklarına Tayyip Erdoğan ismini verdiklerini anlattı.

Eşi ve 2 çocuğuyla Lazkiye kentinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Talib Abdullah da eşinin Türkiye’ye geldiğinde hamile olduğunu, burada hayata gözlerini açan bebeğinin Suriye’yi hiç görmediğini söyledi.