ANKARA - Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı haber sitelerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a atfen "Deprem sonrası cep telefonları neden kesiliyor" ve "Telefonlarınız çekmezse Bakanlığı arayın" şeklinde haberler yer aldığı belirtildi.

Bakan Elvan'ın TBMM’de bazı gazetecilerle yaptığı ayaküstü sohbet sırasında "afet durumlarında iletişimin aksaması" ile ilgili bir soruya verdiği cevapta Soma maden kazası sonrasında Bakanlık tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı haberlerde Sayın Bakanın açıklamaları 'cımbızlama' yapılarak bağlamından koparılıp, 'art niyetli' yansıtılmaktadır. Sayın Bakan,sözlerinin arasında 'Soma’daki maden kazası sonrası da böyle bir sıkıntı yaşadık. ama biz hemen bölgeye firmaların mobil araçlarını sevk ettik. Bu mobil araçlar ihtiyacı giderdi. Bu tür durumlarda sizlerden tek talebimiz; böyle bir aksama olması halinde derhal ya bakanlığımızı ya da operatörleri uyarmanız halinde çok kısa sürede mobil cihazları devreye sokabiliriz'  şeklinde ifadeleri olmuştur.

Sayın Bakanın ifadeleri Soma’da meydana gelen maden kazası ve sonrasında yapılan çalışmalara ilişkindir. Deprem bağlamında söylenmemiştir. GSM mobil istasyonları iletişim altyapısının yoğunluk nedeniyle yetersiz kaldığı durumlarda kullanılmaktadır. Sayın Bakan’ın bu ifadesi öncelikle muhatabı olan gazetecilere yöneliktir ve bu tür durumlarda gördükleri eksiklikleri bildirmeleri için bir ricadır. Bu ifadeleri bağlamından koparıp yanlış algıya neden olacak başlık ve yorumlarda bulunmayı iyi niyetle izah etmek mümkün değildir."