Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAPGenel Başkanı Fikret Yıldız, turizm alanında seferberlik başlatılmasını içeren "Türkiye'nin Tanıtım Manifestosu"nu açıkladı.

Yıldız, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin tanıtımı için Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim ile Ekonomi bakanlıklarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hükümetin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü çalışmaları desteklemek ve Türkiye'nin gerçeklerini dünya insanlarına anlatmak adına tanıtma seferberliği başlattıklarını belirten Fikret Yıldız, Türkiye'nin yurt dışında yıpratılmasına ve itibarsızlaştırılmasına yönelik yürütülen algı operasyonlarına karşı çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bu kapsamda kısa ve orta vadede tanıtım faaliyetleri yürüteceklerini anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"TUTAP tarafından 5 yıldır devam eden, cumhuriyet tarihimizin en büyük çalışmalarından olan 'Dünya Mirası Türkiye' projesi kapsamında yazılı ve görüntülü materyaller hazırlanacak. Okullarda 'Dünya Mirası Türkiye' kitapları dağıtılacak. Farklı tanıtım materyalleri hazırlanarak, turistlerin en fazla ziyaret ettiği merkezlerde, havalimanlarında ücretsiz olarak dağıtılacak. Yurt içinde ve dışında UNESCO Dünya Miras unsurlarının yer aldığı sergiler açılacak ve dünya miras unsurlarımıza ait tanıtım filmleri yayınlanacak. Uluslararası alanda, ülkemizde yer alan ve UNESCO'da tescilli tüm unsurlarımızın tanıtımlarının yapıldığı en önemli turizm fuarlarına katılım gerçekleştirilecek. İlk olarak 7-11 Mart'ta ITB Berlin Fuarı'nda yer alınacak. Katılacağımız birçok fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı standında yer alacağız."

Turizm fakültelerinde konferanslar verilecek

Fikret Yıldız, TÜRKSOY ile iş birliği yapılarak, üye olunan ülkelerde Türkiye'nin tanıtımının yapılacağını ve "2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti" seçilen Kastamonu'da ziyaretçilere tanıtım materyallerinin verileceğini dile getirdi.

Türkiye'nin tanıtımını üstlenen yurt dışındaki ajanslara tanıtım materyali gönderileceğini, radyo ve televizyonlarda programlar yapılacağını aktaran Yıldız, "Yerel yönetimlerin daha etkili tanıtım faaliyetleri yürütmeleri ve TUTAP ile iş birliği yapmaları sağlanacaktır. Turizm fakültesi olan üniversitelerde konferanslar düzenlenecektir. Dünya starlarını ülkemize getirerek, dünyaya ülkemiz adına pozitif mesajlar vermeleri adına çalışmalar gerçekleştirilecektir." ifadelerini kullandı.

Fikret Yıldız, tanıtım faaliyetleri için "www.tutap.com.tr" ile "www.howturkey.com" internet adreslerinin ziyaret edilebileceğini söyledi.