Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gazze'de su arıtma tesisinin açılışını gerçekleştirdi.
Açılış törenine, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) ve Türk Kızılayı temsilcilerinin yanısıra TİKA Filistin Koordinatörü Kürşat Mahmat da katıldı.
Törende konuşan Mahmat, Başbakanlığa bağlı TİKA'nın Gazze halkına her sektörde katkı sunduğunu ve desteğine devam edeceğini ifade etti.
Mahmat, ''Gazze'de su ve atık su ile ilgili projeler önemli. Biz bu kapsamda Gazze'deki kıyı belediyeleri ile işbirliği içinde projelerimizi yürütüyor, gerçekleştirilen ortak projeler ile Filistin halkının ihtiyaçlarına çare bulmaya çalışıyoruz. Sizlerin mutluluğu bizi ve milletimizi son derece sevindiriyor'' dedi.
İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargonun Gazze şeridinde su ve kanalizasyon sektörünün gelişmesini engellediğini belirten Mahmat ''İsrail'in işgaline rağmen biz sizin yanınızda olacağız. Bu projenin Filistin halkına yararlı olmasını temenni ediyorum'' ifadelerini kullandı.
Filistin halkına yaptığı yardımlardan dolayı Türkiye'ye ve TİKA'ya teşekkür eden Gazze Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürü Munzir Şeblak ise TİKA işbirliğiyle yürüttükleri projenin 5 milyon dolara mal olduğunu ve önümüzdeki birkaç yılda 50 milyon dolar değerinde projeler üretilmesini temenni ettiğini belirtti.