KASTAMONU

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, soğuk hava dalgasının hafta ortasından itibaren yurt genelinde etkili olacağını bildirdi. 

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Aralık Çarşamba günü başlayacağı tahmin edilen yoğun kar yağışının, hafta sonuna kadar İstanbul'da ve yurdun kuzey kesimlerinde etkisini göstereceğini söyledi.

Türkiye'nin 2016'yı kar altında karşılama ihtimalinin çok yüksek olduğuna işaret eden Şen, soğuk hava dalgasının etkilerinin Akdeniz ve Ege kıyıları hariç yurt genelinde görüleceğini vurguladı.

Şen, ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı bölgelerde kar yağışının kuvvetleneceğine dikkati çekerek, "Meteorolojik verilere göre kar yağışının Türkiye'nin kuzeyinde İstanbul başta olmak üzere Adapazarı, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Ordu, Samsun, Sinop, Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta yoğun olarak etkili olmasını bekliyoruz" dedi.

Özellikle İstanbul'da yağan ilk karın yaşamı olumsuz etkilediğini anımsatan Şen, "İstanbul'da yere düşen ilk kar her zaman afete dönüşmüştür. Umarım, yerel yönetimler ve vatandaşlar günler öncesinden uyarıları yapılan kar yağışına karşı tedbirlerini alarak, olumsuz manzaraların yaşanma riskini ortadan kaldırır" diye konuştu.