ANKARA - Gece en düşük hava sıcaklığı Afyonkarahisar Evciler'de -24,2, Isparta Şarkikaraağaç'ta -23,2, Burdur Çavdır'da -23,1 derece olarak kaydedildi.

Bu gece en düşük hava sıcaklığının Antalya'da -1, Adana ve İstanbul'da -3, İzmir'de -4, Samsun ve Trabzon’da -5, Diyarbakır -7, Ankara’da -14, Erzurum’da -15, Afyonkarahisar'da -18 derece olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı hafta sonunda batı bölgelerden başlayarak Doğu Anadolu Bölgesi dışında yurt genelinde artacak.

AA muhabirinin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye hafta başından bu yana önce yağışlı, hemen ardından soğuk hava kütlelerinin etkisinde kaldı.

Tüm yurtta görülen yağışlar, Akdeniz kıyı kesimi dışında genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde oldu.

Bu sabah yapılan ölçümlere göre kayak merkezlerinden Uludağ'da 285, Kartepe'de 272, Kartalkaya'da 222, Ilgaz'da 113, Erciyes'te 105, Davraz'da 75 santimetre kar kalınlığı ölçüldü.

İl merkezlerinden Bitlis'te 105, Düzce'de 62, Bolu'da 46, Kütahya ve Kastamonu'da 36, Afyonkarahisar'da 27, Sakarya ve Kocaeli'de 26, Eskişehir, Giresun ve Denizli'de 25, Ardahan ve Erzincan'da 24, Şırnak ve Erzurum'da 22, Ağrı'da 20, Ankara ve İstanbul'da 10 santimetre kar yüksekliği ölçüldü.

Soğuk hava kütlesi nedeniyle bu gece iç ve batı bölgelerde hava sıcaklıkları oldukça düşük gerçekleşti. Bu gece en düşük hava sıcaklığı Afyonkarahisar Evciler'de -24,2, Isparta Şarkikaraağaç'ta -23,2, Burdur Çavdır'da -23,1 derece olarak kaydedildi.

Büyükşehirlerde ise hava sıcaklığı Ankara Keçiören'de -10, Çankaya'da -12, Bağlum ve Gölbaşı'nda -16, İzmir ve İstanbul'da -5, Erzurum'da -10, Samsun'da -2, Adana, Antalya, Trabzon ve Diyarbakır'da 0 derece olarak gerçekleşti.

Bazı merkezlerde bu gece beklenilen en düşük hava sıcaklığının Antalya'da -1, Adana ve İstanbul'da -3, İzmir'de -4, Samsun ve Trabzon'da -5, Diyarbakır'da -7,  Ankara'da -14 ve Erzurum'da -15, Afyonkarahisar'da -18 derece olması tahmin ediliyor.

Cumartesi kuzeybatı kesimleri yağışlı havanın etkisine girecek

Yapılan son tahminlere göre, soğuk hava bu gece de yurdun tamamında etkili olmaya devam edecek. Hava sıcaklığı hafta sonunda batı bölgelerden başlayarak Doğu Anadolu Bölgesi dışında yurt genelinde artacak.

Yağışlı hava yarın yurdun doğusunda etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek. Ancak cumartesi günü kuzeybatı kesimleri yağışlı bir havanın etkisine girecek. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışlar İstanbul’da yağmur, Marmara'nın diğer illerinde ve Batı Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, yağış beklenen diğer yerlerde ise kar şeklinde olacak. Pazar günü ise Türkiye'de yağış beklenmiyor.