HATAY

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde devlet hastanesinin açılış töreninde konuşma yaptı.

Suriye'de yaşanan acı, trajedi nedeniyle bu ülkeden çok sayıda kişinin Türkiye'ye geldiğini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti:

"Kapılarımızı onlara her zaman sonuna kadar açık tuttuk. Şimdi de misafir olarak aramızda bulunuyorlar. Onların ihtiyacını da karşılıyoruz. Sadece Suriye'de değil, Irak'ta da Yemen'de de, Ortadoğu coğrafyasında da maalesef acılar yaşanıyor. Hamdolsun bu kadar yangın yerinin ortasında Türkiye, bir huzur, barış adası, bir vaha gibi. Hani çölde uçsuz bucaksız kumların, güneşin altında giderken bir ağaçlık, bir suluk vaha ararsınız ya altına sığınayım da şöyle bir dinleneyim, huzur içerisinde istirahat edeyim diye, hamdolsun Türkiye öyle."

Nereden bir ferhat yükselse Türkiye'nin oraya koşup yardım ettiğini vurgulayan Arınç, "Türkiye'yi de ateşe atmak isteyen, karıştırmak isteyen, Türkiye'de de siyasi istikrarı bozup kaos meydana getirmeye çalışan bedbahtlar bulunabilir. Allah bu gafillere akıl fikir versin. Yabancıların oyunlarına bizi alet etmesin. Allah, bize basiret versin. 78 milyon nüfusumuzla sadece bölgenin değil, bütün İslam aleminin, bütün insanlığın, mazlumlara kucak açan Türkiye'nin huzur içerisinde yaşamasına ihtiyacı var" diye konuştu.

Arınç, konuşmasının ardından açılışını yaptığı Yayladağı Devlet Hastanesi'ni gezerek, yetkililerden bilgi aldı.