ANKARA - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri kenti etkisi altına alan karla 2 bin 266 personel, 908 araç ve iş makinesiyle mücadele ediyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kış lastiği takmayan taksi ve servis araçlarının bazı noktalarda sıkıntılara yol açtığı, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kış lastiği kontrollerini sürdürdüğü bildirildi.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da ''Meteorolojinin bize verdiği bilgiye göre, kar yağışı Çarşamba gününe kadar devam edecek'' dedi.

Doğu'da köy yolları kapandı

Kar yağışı ve tipi, Doğu Anadolu Bölgesi'nde de ulaşımda aksamalara sebep oldu. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 12 dereceyle Erzurum'da ölçülürken, bin 381 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Okulda mahsur kaldılar

Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören köyünde, taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerden 30 çocuk ile 16 öğretmen, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yol ulaşıma kapanınca okulda mahsur kaldı. Geceyi okulda geçirecek öğrenciler, sabah yol ulaşıma açıldığında evlerine götürülecek.

Sivas'ta, kamuda çalışan engellilere, hamilelere ve kronik rahatsızlığı bulunanlara kar yağışı nedeniyle 1 gün idari izin verildi.

Kapalı köy yolları

Etkili kar yağışı nedeniyle Kütahya'da 33, Giresun'da 390, Sinop'ta 18, Balıkesir'de 45, Kayseri'de 95, Kırıkkale'de 101, Yozgat'ta 65, Niğde'de 84, Kırşehir'de 11, Bolu'da 139, Bursa'da 114, Düzce'de 199, Bilecik'te 73 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yüksekova'da hasta kurtarma operasyonu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de yolu kapanan köyde rahatsızlanan bir kişi, 3 saat süren yol açma çalışması sonrası hastaneye ulaştırıldı.

Öte yandan karayolunda ambulansın gelmesini bekleyen köylülerin, yabani hayvan tehlikesine karşı av tüfekleriyle ekipleri beklemesi dikkat çekti.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ve çevresinde de 3 gündür aralıklarla süren kar yağışı hayatı felç ederken, tek katlı evler kar altında kaldı.