ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "DSİ-TİKA ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde, Afrika'nın çeşitli ülkelerinde zor şartlarda yaşayan insanlar için 2 bin 600 adet kuyu açılarak, yaklaşık 9 milyon kişiye sağlıklı ve temiz içme suyu sağlandı." ifadelerini kullandı.

Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada, suyun günümüzde her zamankinden daha fazla değerli olduğunu belirterek, artan nüfusun etkisiyle ortaya çıkan çarpık kentleşme ve artan ihtiyaçların karşılanmasına yönelik sanayileşme çabalarının su kaynaklarını erittiğine dikkati çekti.

Bakanlık olarak bu ülkelerin yoğun bulunduğu Afrika kıtasında insanları sağlıklı ve temiz suyla buluşturmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün (DSİ) Afrika ülkelerinde yaşanan su sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla kısıtlı su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik çalışmalara Afrika kıtasında da devam ettiğini bildirdi. 

Bakan Eroğlu, Afrika'da yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın takibi ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla DSİ-TİKA işbirliği ile 11 sene zarfında DSİ makine ve çalışanlarımızla 458 adet kuyu inşa ederek, Etiyopya, Nijer, Burkina Faso, Mali, Sudan, Somali/Somaliland, Moritanya, Cubiti ülkelerinde toplam 1 milyon 700 bin kişiye sağlıklı içme suyu temin ettik. Ayrıca, DSİ-TİKA ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde, Afrika'nın çeşitli ülkelerinde zor şartlarda yaşayan insanlar için 2 bin 600 adet kuyu açılarak, yaklaşık 9 milyon kişiye sağlıklı ve temiz içme suyu sağlandı."