İSTANBUL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hava Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Başbakan Erdoğan, Türk Yıldızları'nın gösteri sırasında heyecanlanıp heyecanlanmadığının sorulması üzerine ''Heyecanlanmamak mümkün değil. Tamamıyla bileğin, milletimin bileğinin gücüyle, oradaki pilot arkadaşlarımızın ortaya koyduğu bir performans, cesaret diyeceğim. Bir metre mesafede görüyorsunuz nasıl geçiş yapıyorlar. Doğrusu zaman zaman korkuyorum, milyonda bir ihtimal de olsa ürküyorum. Buradaki alan tabii müsait olduğu için özellikle tercih edilmiş. Kendilerine bundan sonraki süreçte de özellikle Hava Kuvvetleri'nde muvaffakiyet diliyorum'' diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül'ün sağlık durumuna ilişkin bir soru üzerine de Erdoğan, ''Her geçen gün daha iyiye gidiyor'' dedi.

Mezuniyet töreni
Hava Harp Okulu'nun 58. dönem mezunu 197 teğmen, Cumhurbaşkanı Gül'e vekalet eden Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de katıldığı törenle diplomalarını aldı.
Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fatih Sert, törende yaptığı konuşmada, Hava Harp Okulu'nun, yüzyıllık geçmişiyle dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri olan Türk Hava Kuvvetleri'nin önemli bir subay kaynağı olma görevini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.
Sert, Hava Kuvvetleri'nin ikinci 100 yılında da gücünün kaynağı olmaya devam edecek Hava Harp Okulu'ndan 58. dönemde 8'i kadın olmak üzere 197 genç teğmenin mezun olduğunu ifade etti.
Tümgeneral Sert, Hava Harp Okulu'nda, çağdaş yönetim anlayışına uygun lider, yönetici ve komutanlar yetiştirme hedefine odaklı olarak dört yıllık eğitim ve öğretim süreci sonunda, Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, ahlaki değerlere ve vatanseverlik duygusuna sahip, milli-kültürel değerleri benimseyen ve bu değerlere sahip çıkan, sevk ve idare, yöneticilik ve liderlik becerileriyle donatılmış, üstün nitelikli hava subaylarının yetiştirilmesinin esas alındığını kaydetti.
Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Hava Teğmen Melih Döner de Hava Harp Okulu'ndaki eğitim sürecini tamamladıkları bugün, uğruna can vermeye ant içtikleri kutsal vatan savunması içinde yer almanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.
Dönem birincisi Teğmen Döner, diplomasını Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Çiçek'in elinden aldı. Dönem ikincisi Recep Mutlu'nun diplomasını Başbakan Erdoğan verdi. Dönem üçüncüsü Abdullah Berşah Kül, diplomasını Genelkurmay Başkanı Özel'den aldı.
Mezuniyet töreni, ''Hava Harp Okulu Marşı''nın okunmasıyla sona erdi.

Deniz Harp Okulu Mezuniyet Töreni
Tuzla'daki Deniz Harp Okulu'nda da 239. Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni düzenlendi. 
2011-2012 öğretim yılında mezun olan 5'i misafir, toplam 158 subayın diplomalarını aldığı törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e vekalet eden Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları katıldı. 
Deniz Harp Okulu'nu birincilikle bitiren Deniz Teğmen Fatih Barış'a, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ikinci olan Deniz Piyade Teğmen Ferhat Şahin'e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü olan Deniz Teğmen İlker Yaramış'a ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel diplomalarını takdim etti.