DUHOK - AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, IKBY hükümeti bölgedeki araç yoğunluğunu gerekçe göstererek Araç İthalatı Yasası kapsamında 15 Şubat'tan itibaren bir süreliğine araç ithalatını durdurdu.


Yaklaşık 46 gün önce Türkiye'den çıkış yapan tır şoförlerinin, İbrahim Halil Sınır Kapısı'ndaki gümrükte pasaportlarına el konularak Irak'a veya Türkiye'ye giriş yapmalarına izin verilmiyor.

İthalatçı firmalarla IKBY hükümeti arasındaki anlaşmazlıktan dolayı Türk şoförlerin sınır kapısında bekletilmesinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosluğu IKBY İçişleri Bakanlığı ve Gümrük Müdürlüğüyle görüşme yaparak şoförlerin mağduriyetinin giderilmesi için devreye girdi.

Muavin Konsolos Cafer Aşık ve Ticaret Ataşeliği'nden Ramazan Turan, IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari'yi bakanlıkta ziyaret ederek şoförlerin mağduriyetin giderilmesini istedi. 

Daha sonra Muavin Konsolos İbrahim Yükseltan ve Ramazan Turan, İbrahim Halil Sınır Kapısı'na giderek gümrük müdürü Fersat Muhammed'i şoförlerle görüştürdü.