DÜZCE

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, yaptığı yazılı açıklamada, inceleme amacıyla beraberindeki heyetle Myanmar'a hareket edeceklerini belirtti.

Yangon şehrinde Kızılhaç yetkilileri ile yapacakları toplantının ardından Arakan eyaletinin başkenti Sittwe'deki kampları inceleyeceklerini ifade eden Komit, Türk Kızılayı'nın faaliyetlerini yerinde göreceklerini, yardım faaliyetlerini planlayacaklarını ve 8 Şubat Cuma günü Türkiye'ye döneceklerini kaydetti.

Komit, tarım arazileri zarar gören ihtiyaç sahiplerine tohum, gübre, kimyasal ilaç ve araç-gereç yardımı yapacaklarına dikkati çekerek, şunları bildirdi:

''Balıkçılıkla geçim kaynaklarını sağlayan ve olaylar sonrası sahip oldukları tekne ve balıkçılık ekipmanları kaybolan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına destek olacağız. Kamplarda sahra hastanesi oluşturacağız. Bu yıl 3'er aylık periyotlar halinde 4 defa olmak üzere, yaklaşık 11 bin aileye gıda yardımına devam edeceğiz.

Ayrıca, yüksek besin değerine sahip bebek mamaları ve diyabetik ürünlerden oluşan ek besin malzemelerini temin edeceğiz. Psikososyal programların oluşturulması ve uygulanması konusunda çalışmalarımız olacak. İhtiyaç sahibi ailelerin yaşamakta oldukları geçici barınma merkezlerinden ait oldukları yerlere taşınabilmesi için lojistik destek sağlanması konusunda gerekli çalışmaları yapacağız.''