Türk KızılayıBosna-Hersek Merhamet Derneği ve Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği arasında insani alanda iş birliği yapılmasını konu alan üçlü protokol imzalandı.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılayı İstanbul Başkanlık Ofisi'nde düzenlenen imza töreninde, Kızılay olarak Balkanlar'da çok sayıda proje ve çalışma yürüttüklerini söyledi.

Kınık, afetlere müdahale, yoksullukla mücadele, olağanüstü şartlara toplumların hazırlanması noktasında verilecek eğitimler gibi başlıklarda proje yürüttüklerini anlatarak, "Önümüzdeki yıllarda özellikle Balkan coğrafyasındaki faaliyetlerimizi arttıracağız. Bosna-Hersek Merhamet Derneği ve Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile üçlü bir anlaşma imzalıyoruz. Bu derneklerle yapacağımız iş birliği sayesinde faaliyetlerimiz, bu bölgede daha da etkin ve yaygın hale gelecek." dedi.

Bosna Hersek'in bugün bağısızlık günü olduğunu hatırlatan Kınık, "Büyük bedeller ödenerek, bu bağımsızlık kazanıldı. Bu bağımsızlık hak edilmiş bir bağımsızlıktır. Daha özgür, daha güçlü bir Bosna için Kızılay olarak elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz." diye konuştu.

Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç ise Türkiye ile Bosna arasında kurulacak bu dostluk köprülerinde hizmeti geçen herkese teşekkür etti.

Bosna-Hersek Merhamet Derneği Başkanı Munib Bujak da Bosna Hersek'in bağımsızlık gününde yapılan bu protokolün kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, "Merhamet Derneği 105 yıl önce kurulmuştur. Avrupa, Amerika ve Avusturalya'da kendi ofisleri mevcuttur. Bu protokol bizi çok mutlu etti. Kızılay gibi köklü bir kurum ile çalışmak gurur verici. Kızılay ile çok daha güzel projeler yürüteceğiz, yardım eli uzatılması gereken her yerde birlikte olacağız." ifadelerini kullandı.

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar da Türk Kızılayı ve Bosna-Hersek Merhamet Derneği ile başta Balkanlar olmak üzere dünyanın her yerinde mazlumların yararına çalışacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından üçlü imza töreni gerçekleştirildi.