ANKARA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulmasına ilişkin hazırlık çalışmalarını yürütmek amacıyla her iki tarafın da komitelerini kurduğunu belirtti.

Aralık ayında iki komitenin Japonya’da bir araya geldiğini ifade eden Yıldız, bugün Tokyo’da iki ülkenin büyükelçileri tarafından iki ülke başbakanının huzurunda üniversitenin kurulmasına dair işbirliği muhtırasının imzalandığını bildirdi.

Tokyo’da, şubat ayında komitelerin Türkiye’de buluşması yönünde görüşmeleri olduğunu belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu üniversitede sadece nükleer mühendislik değil; elektrik-elektronik mühendisliği, bilgi teknolojileri ve bilgisayar mühendisliği, uygulamalı fizik, mekanik mühendisliği, moleküler biyoloji, kimya, matematik, astronomi gibi bölümlerin yanı sıra sosyal bilimlerin de olduğu bölümlerin olmasını hedefliyoruz. Ayrıca kuracağımız bir birimde Sinop’ta çalışacak mühendislerin eğitimi de verilecek. Bizim hedefimiz, nükleerin sadece enerji arz güvenliğimize katkı yapacak bir kaynak olması değil, aynı zamanda eğitim, Ar-Ge, teknoloji ve sanayisiyle bunun kültürüne sahip olmaktır.”