TBMM  - Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, askeri vesayetin gölgesinin hüküm sürdüğü dönemde, Türkiye'nin demokratikleşmesi yönünde önemli adımlar atan Turgut Özal'ın, gerçekleştirilen yapısal değişimlerin de temellerini attığını belirtti.

Çiçek, yayımladığı mesajda, 12 Eylül sonrasında çok partili siyasi yaşamın ilk Başbakanı ve 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı, vefatının 19'uncu yılında rahmetle andığını ifade etti. Cemil Çiçek, uzak görüşlülüğü ve çözüme odaklı siyasi anlayışıyla siyasi hayata değer katan Özal'ın, literatüre kazandırdığı kavramlar ve yetiştirdiği genç beyinlerle ülkenin geleceğine ışık tuttuğunu ifade etti.

Çiçek, mesajında şunları kaydetti: 

''Askeri vesayetin gölgesinin hüküm sürdüğü dönemde, ülkemizin demokratikleşmesi yönünde önemli adımlar atan merhum Özal, gerçekleştirdiğimiz yapısal değişimlerin de temellerini atmıştır. Özellikle enerji, haberleşme ve ulaştırma alanında başlattığı yatırımlarla kalkınmanın alt yapısını hazırlayan merhum Özal, devam eden süreçte Türkiye'nin dünya ile entegrasyonunu sağlamış önemli bir devlet adımımızdır. 

Türkiye'nin yatırım ve üretim kültürünü değiştirerek Anadolu'yu sanayi ile tanıştıran merhum Özal, böylece Türkiye'nin geri kalmış ülkeler kategorisinden çıkmasında söz sahibi olmuştur. Halka hizmet anlayışını siyasetin merkezine yerleştiren merhum Özal, 19 yıl önce bugün aramızdan ayrıldığında, varlığı daha iyi anlaşılmıştır.

Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde pek çok ilke imza atan merhum Özal'ı, bu vesile ile bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, sevenlerinin gönlündeki yerinin baki olmasını diliyorum.''