İSTANBUL - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) açıklamasında, "Devlete Niyet TÜRGEV'e kısmet" başlıklı haberin, iftara içerdiğini belirtilerek, Limak Holding tarafından inşa edilen yurdun açılışının 4 Mayıs'ta yapıldığı hatırlatıldı.

Yurdun, konferans ve spor salonuyla Siirt'e kazandırılmış önemli eğitim hizmetlerinden biri olduğu vurgulanan açıklamada, tesislerin Limak Holding'in talebi ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygun görmesi üzerine protokol ile TÜRGEV'e devredildiği belirtildi.

Açıklamada, protokolle vakfın, söz konusu tesisin tüm giderlerini üstlendiği ve Devlet Parasız Yatılılık Sınavı'nı kazanan öğrencilerin masraflarını karşılayacağını taahhüt ettiği kaydedildi.

"Aleyhte algı için haber yapılmaktadır"

Kuruluş amacı, gençlerin eğitimini desteklemek olan vakfın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Bu haberle anladık ve tekrar gördük ki, vakfımızın özel evrakı olan yönetim kurulu kararı yalnızca resmi başvurular için ibraz ettiğimiz kurumlarda bulunurken, paralel yapının ajanları devletin tüm kurumlarında sahip oldukları memuriyet görevleri sebebiyle elde ettikleri bilgi ve belgeleri yalan yanlış haberlerde kullanmak üzere paralel yapının basın yayın organlarıyla paylaşmaya devam etmektedir. Hukuka aykırı bir durum tespit edemeyen paralel yapının memurları, sırf vakfımız aleyhine algı oluşturmak için bu tür haberler yapmaktadır. "

İşletme hakkının TÜRGEV'e verilmesi Limak'ın talebi

Limak Holding açıklamasında da eğitim kompleksinin 80 derslikli okul, 590 yataklı yurt binası, bin kişilik spor salonu ve konferans salonundan müteşekkil olduğu vurgulandı.

Açıklamada "Şirketimiz eğitim kompleksinin yurt binası, konferans ve spor salonlarının TÜRGEV tarafından işletilmesi konusunda talepte bulunmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygun görüşüyle taraflar arasında üçlü protokol imzalanmıştır. Haberde kamuoyundan gizlenen bir bilgi olduğu iması yaratılmaya çalışılmıştır" ifadesi yer aldı.