ANKARA

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Irak'ın kuzeyindeki Nirva Seytu Dağı ile Asuş Dağı'nda tespit edilen 9 PKK'lı terörist, savaş uçakları ve silahlı İHA ile etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, silahlı İHA ile 07.00-07.20 saatlerinde Irak'ın kuzeyinde bulunan Zap bölgesindeki bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik harekatta, Nirva Seytu'da 2 ve Asuş'ta 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklarla da 11.22-11.35 saatlerinde Nirva Seytu Dağı bölgesindeki hedeflere hava harekatı düzenlendi. İki sığınak ve silah mevzisinin imha edildiği harekatta 3 terörist etkisiz hale getirildi. 

Görevlerini başarıyla tamamlayan jetler emniyetle üslerine döndü.

Teröristlerin yaşadığı panik telsiz konuşmalarında
TSK'nın düzenlediği başarılı operasyonda ağır kayıplar veren PKK'lı teröristlerin yaşadığı panik, telsiz konuşmalarına yansıdı.

Teröristlerin, 11.55'te panik halinde yaptıkları telsiz görüşmelerinde, "baskın tarzındaki hava taarruzlarıyla çok kayıp verdiklerini, sığınak olarak kullandıkları alanların imha edildiğini, yaşam şartlarının çok kötüleştiğini, yiyecek bulmakta zorlandıklarını, İHA'lar yüzünden başlarını dahi dışarı çıkaramadıklarını, en ufak hatalarında başlarına bomba yağdırıldığını, örgüte yeni katılanların kaçmak için fırsat kolladığını" söyledikleri tespit edildi.