ANKARA

TRT'den yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede yer alan "TRT elektrik parasıyla yandaşı ihya ediyor" başlıklı haberin, tamamen yönlendirme amaçlı olduğu, hiçbir somut delile dayanmayan itham ve iftiralarla kaleme alındığı belirtildi.

"Müddeinin yani iddiada bulunanın, bunu ispat etmekle mükellef olmasının" hukukun en temel kuralları arasında yer aldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "Oysa haber baştan sona incelediğinde, iddialara yönelik bir tane dahi somut durum ve örnek gösterilememiştir. Son günlerin moda terimiyle 'yandaş' gibi boş bir ifadeye sarılarak kamuoyu açıkça yanıltılmaya çalışılmıştır. TRT bir kamu yayıncısıdır. Yayınlarında kamu yararını esas alır ve kar amacı gütmez. Bu açıdan TRT'yi özel yayın kuruluşlarıyla mukayese etmek art niyet ya da bilgisizlikten başka bir şey değildir. Yine aynı haberde, kurumumuzun bazı yöneticileriyle ilgili yer alan ifadeler ise kabul edilemez niteliktedir."

Bazı çevrelerin son günlerde gerçek dışı ve tamamen yönlendirme amaçlı haberleri artırmasının tesadüf olmadığına işaret edilen açıklamada, bunun arkasında TRT'nin son zamanlarda yakaladığı başarı ve çıkışı gölgeleme çabalarının bulunduğu bildirildi.

Milletin bu durumun farkında olduğu belirtilen açıklamada, "Altını çizerek bir kez daha belirtmek isteriz ki TRT kurumu, öteden beri 3093 sayılı Kanun ile belirlenen gelirlerini tahsil etmekte olup, bütçesinin her kuruşunu kamu yararına harcar ve harcadığı her kuruşun hesabını başta yüce Meclisimiz olmak üzere her platformda verir. TRT'nin yıpratılmasına hiçbir şeklide izin vermeyeceğiz ve bu yönde yapılacak her türlü girişimin hukuk yönünün de takipçisi olacağız" ifadelerine yer verildi.