ANKARA

Ankara'da buluşan, aralarında "4 büyükler"in de bulunduğu spor kulüplerinin tribün liderleri, Kızılay'daki terör saldırısının yaşandığı alana karanfil bıraktı.

"Türkiye'nin tüm renkleri teröre karşı bir araya geliyor" sloganıyla Kurtuluş'ta toplanan tribün liderleri ve taraftarlar, gönül verdikleri renkleri taşıyan atkıları da taşıyarak, terör saldırısının yaşandığı ve 36 kişinin hayatını kaybettiği Kızılay'a doğru yürüyüşe geçti.

"Teröre karşı omuz omuza", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Türk-Kürt kardeştir, bölücüler kalleştir" sloganları eşliğinde yürüyen grup, Kızılay'da ise "Ankara'da düştü üstümüze kara bulutlar, yedi düvel olsanız da tükenmedi, tükenmeyecek umutlar" yazılı 80 metre uzunluğunda ve "Vatanımız için bir beraber olalım, rekabeti, kırgınlığı tribünde bırakalım" yazılı 50 metre uzunluğunda iki pankart açtı.

Tribün liderleri adına basın açıklaması yapan Yücel Aslan, terörü lanetlediklerini söyledi.

"Terör hangi biçim veya isim altında gelirse gelsin amacı ortaktır. Bu topraklarda yaşayan insanları ayrıştırmak ve kutuplaştırmak gayesinde olan bu terör hadiseleri asla amacına ulaşamayacaktır" diyen Aslan, terörü fiziksel ve fikirsel olarak boğup, yok etmenin insanların elinde olduğunu dile getirdi.

Aslan, kulüp başkanlarının da kendilerini örnek alarak Taksim'de teröre karşı bir araya gelmelerini istedi.

Grup daha sonra, tuttukları takımların atkılarını ve karanfilleri, patlamada hayatını kaybedenler için oluşturulan alana bıraktı.