ANKARA

Trabzon'da 1 kişinin hayatını kaybettiği çığ düşmesi olayının ardından, AFAD ekiplerinin, çığ altındaki diğer 4 kişiye ulaşmak için iş makineleriyle yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Trabzon'un Çaykara İlçesi, Kovalan mevkisinde meydana gelen çığ düşmesi sonucu 5 işçinin çığ altında kaldı, olayda bir işçi hayatını kaybetti.

Çığ altındaki 4 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, bölgede mahsur kalan 40 kişiyi güvenli şekilde ilçe merkezine tahliye etti.

Ayrıca bölgeyle haberleşmenin aksaması nedeniyle bölgeye 1 mobil baz istasyonu sevk edildi.

Bölgedeki yoğun tipi ve kar yağışının çalışmaları yavaşlattığı, hava şartları elverişli olduğu takdirde Genelkurmay Başkanlığı'dan görevlendirilen helikopterlerin, arama kurtarma operasyonuna havadan destek vereceği de bildirildi.

Operasyona, AFAD koordinasyonunda 69 kişilik ekip, 13 araçla katılıyor.

"Çalışmalar kontrollü biçimde sürdürülüyor"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin Çaykara Karaçam'daki HES şantiyesine intikal ettikleri ve çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

Olay yerinde yaklaşık 60 kişilik ekibin çalıştığını ifade eden Öz, "Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma ve Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı 60 kişilik ekip, 15 ve 20'şer kişilik gruplar halinde arama kurtarma faaliyetlerini yürütüyor. Çalışmalar kontrollü biçimde sürdürülüyor" dedi.

Vali Öz, çığ altından çıkartılan işçilerden Nusret Er'in cesedinin de aşağıya indirilmek için ambulans gönderildiğini anlatarak, tipi ve yeni çığ riski nedeniyle yapılan çalışmaların titizlikle devam ettiğini kaydetti.