Siirt'in Şirvan ilçesinde facianın meydana geldiği özel maden ocağında kamyon sürücüsü Hayrettin Carık, toprak altında kalmaktan kıl payı kurtuldu.


İlçeye bağlı Maden köyünde 17 Kasım'da meydana gelen heyelanda, 6 işçinin cesedi enkazdan çıkartılırken, toprak altında kalan 10 işçi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Faciadan kurtulan işçiler ise hayatta kalmanın buruk sevincini yaşıyor.

Faciadan son anda kurtulan Carık da bu işçilerden biri.

Maden ocağında yaklaşık bir yıldır kamyon sürücüsü olarak çalışan Carık, facianın gerçekleştiği anda yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

"Heyelandan önce, arkadaşlarımla yemek yedik"

Carık, olaydan bir süre önce madende çalışan arkadaşları ile bir arada olduklarını söyledi.

"Heyelandan 2 saat önce enkaz altında kalan arkadaşlarımla yemek yedik, çay içtik, namaz kıldık, sohbet ettik, şakalaştık, eğlendik." diyen Carık, yükledikleri hafriyatı boşaltmak için yaklaşık 100 metre uzaklıktaki alana kamyonla hareket ettiğini belirtti.

Carık, 3 kamyonun bölgeden uzaklaşmasının ardından kendisinin de alandan çıkış yaptığını ifade ederek, heyelanın yaşandığı bölgeden geçtikten sonra bir sarsıntı hissettiğini dile getirdi.

"20 metre geride olsaydım enkaz altındaydım"

Heyelanın gerçekleştiği anda büyük korku yaşadıklarını anlatan Carık, şöyle konuştu:

"16 mesai arkadaşımızın heyelan altında kaldığını öğrenince hemen duruma müdahale etmeye çalıştık. Ancak karanlıktan dolayı kimse görünmüyordu. Bundan dolayı müdahalede yetersiz kaldık. Heyelanla arkadaşlarımızın üzerine yaklaşık 100 metre seviyesinde toprak geldiğini tahmin ediyorum. Yetkililer de yaptıkları inceleme sonrası bir milyon küp enkazdan bahsediyor." dedi.

Carık, amcasının ve teyzesinin oğlunun da enkaz altında olduğunu aktararak, arama kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydetti.

Arkadaşlarının enkaz altında kalması nedeniyle kurtulduğuna sevinemediğini sözlerine ekleyen Carık, "Yakınlarım halen enkaz altında. Eğer 20 metre daha geride olsaydım, bende diğer arkadaşlar gibi göçüğün altındaydım." diye konuştu.