ANKARA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "casusluk soruşturması"na ilişkin, "Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Devlet Denetleme Kurulunun TİB'de çalışmaları devam ediyor" dedi.

Elvan, katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Deniz Ticaret Odaları Konseyi Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, yaz sezonunun gelmesiyle havayolu şirketlerinin tavan fiyat uygulamasından vazgeçtiklerini ve bu konuda söz konusu şirketlerle bir görüşme yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Elvan, bugün Türk Hava Yolları (THY) yönetimiyle, önümüzdeki günlerde de diğer havayolu şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geleceğini bildirdi. Elvan, söz konusu toplantılarda görüşecekleri konulardan birinin de tavan fiyat uygulaması olacağını söyledi. 

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB) bulunan önemli ve hassas bilgilerinin yabancı ülkelere aktarıldığı, sonrasında bu bilgi ve verilerin silindiği ve yabancı ülkeler lehine casusluk yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlattığının hatırlatılması ve bu durumun, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini kolaylaştırmaya yönelik olduğu iddialarının sorulması üzerine de Elvan, bu konuda Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığınca yürütülen bir soruşturma olduğunu bildirdi.

Elvan, bu soruşturma çerçevesinde de ilk raporun hazırlandığını ve raporun Bakanlığı tarafından Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığına iletildiğini ifade etti. Konunun, yargıda devam eden bir süreç olduğunu, bu nedenle de daha fazla yorum yapmak istemediğini belirten Elvan, şunları kaydetti:

"Ancak şu kadarını ifade edebilirim. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığımız, soruşturmasına devam ediyor. Bunların aşamaları olacak. İlk aşamada ulaşmış olan bir rapor ama diğer evrelerde de TİB'de çalışma devam ediyor. Yine Devlet Denetleme Kurulunun da TİB'de çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan hususlar, herhalde savcılığa intikal ettirilecektir diye düşünüyorum." 

"YouTube ile ilgili bir gelişme yok"

Bakan Lütfi Elvan, bugün gazetelerde yer alan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının Ankara'dan internete yüklendiği iddialarının sorulması üzerine, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, bu husus hakkında şu anda yorum yapmasının doğru olmayacağını bildirdi. 

YouTube'un hala kapalı olduğunun hatırlatılması üzerine Elvan, bu konuda herhangi bir gelişme olmadığını söyledi.