HOUSTON - İstanbul - Houston arasında yaklaşık 13 saatlik bir uçuştan sonra Uluslararası George Bush Hava Limanı'na iniş yapan THY uçağına, uluslararası havacılık geleneğine uygun olarak, itfaiye araçları tarafından yağmurlama merasimi yapıldı. Büyük coşkuya sebep olan ilk seferine Türk basınının yanı sıra Teksas medyası da özel ilgi gösterdi.

İstanbul'dan Houston George Bush Hava Limanı'na (IAH) gelen TK-33 numaralı ilk sefer yolcuları arasında bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Direk uçuşların gerek ekonomimize gerek siyasi diplomatik ilişkilerimize ve ticaretimize çok önemli yansımalar vereceğini ümit ediyorum'' dedi.

IAH Hava Limanı'ndaki açılış resepsiyonunda kürsüye davet edilen Bakan Çağlayan, Amerika'daki ekonomik ilişkilerinin altyapısını eyalet odaklı olarak hazırladıklarını belirtirken, Teksas'ın Amerika'nın en büyük ekonomisi olması dolayısı ile aradaki irtibatın sıklaştırılması gereğini vurguladı.

''Ümit ediyorum ki, bundan sonra Teksas ile Türkiye arasında var olan mevcut ekonomik ve ticari ilişkiler katlanarak artacaktır'' diyen Bakan Çağlayan, bugüne verdikleri önemin bir göstergesi olarak uçağın Türk iş adamlarıyla dolu olduğunu, 3 ayrı partiden 5  milletvekilini de beraberlerinde getirdiklerini kaydetti.

''1 Nisan şakası zannedilmişti''

İki sene evvelki ziyaretinde hem Türk hem Amerikalı iş adamlarının Türkiye ile Houston arasında uçak seferlerinin başlaması için istekte bulunduklarını hatırlatan Çağlayan, ''O zaman bu seferin sözünü verdik. Ancak bazıları tarafından bugün olduğu gibi 1 Nisan şakası zannedilmişti ama şaka yapmadığımızı gördünüz''  dedi.

Bakanı Çağlayan, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Houston Belediye Başkanı Annise Parker başta olmak üzere, Türk milletvekillerinin de dahil olduğu kalabalık bir grup ile açılış kurdelesini kesti. Daha sonra ilk gün anısına hazırlanan pastanın etrafında hep beraber basına poz verildi.