İSTANBUL

Türk Hava Yolları (THY), savaşmak için Suriye'ye gittiği iddia edilen İngiliz genç kızlar konusunda, THY'nin 12-18 yaş aralığındaki genç yolcuların, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) kuralları çerçevesinde yalnız seyahat etmelerine imkan sağladığını, şirketin bu konudaki prosedürlerinin, uluslararası ve ulusal havacılık otoritelerinin uygulamalarıyla ve İngiliz havacılık güvenliği ile ilgili kanunlarla da uyum gösterdiğini bildirdi.

THY'den yapılan açıklamada, İngiltere'den Türkiye'ye seyahat eden 3 İngiliz vatandaşı genç kız hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak açıklama gerekliliği doğduğu belirtildi.

Açıklamada, THY'nin ilgili resmi makamlarca talep edilen bilgi temini konusunda gerekli işbirliğini sürdürdüğü, soruşturması halen devam eden konuyla ilgili olarak medya kuruluşlarından gelen sorulara cevap veremediği vurgulanarak, şu bilgilere yer verildi:

"THY, 12-18 yaş aralığındaki genç yolcuların, IATA kuralları çerçevesinde yalnız seyahat etmelerine imkan sağlamaktadır. Ayrıca, THY'nin bu konudaki prosedürleri uluslararası ve ulusal havacılık otoritelerinin uygulamalarıyla ve İngiliz havacılık güvenliği ile ilgili kanunlarla da uyum göstermektedir. THY'nin tek başına seyahat eden genç ve çocuk yolcularla ilgili uygulamaları hakkındaki bilgiler, http://www.turkishairlines.com/tr-tr/ adresinden öğrenilebilir."