İSTANBUL

Türk Hava Yolları (THY) ile Singapur Havayolları, mevcut kod paylaşımı (codeshare) anlaşmasının İstanbul ve Singapur ötesindeki seyahat noktalarını kapsayacak şekilde genişletilmesi konusunda anlaştı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, "Star İttifakı" üyesi olan iki havayolu şirketi, Şubat 2009'dan beri İstanbul-Singapur-İstanbul hattında kendi uçuş numaralarıyla kod paylaşımı yapıyor. Singapur Havayolları, bu hatta haftalık dört frekans sefer icra ederken, pazardaki büyümeyi karşılamak amacıyla 30 Mayıs'tan geçerli olacak şekilde sezonluk bazda frekans sayısını altıya yükseltecek.

Diğer taraftan THY, Güneydoğu Asya ve Güneybatı Pasifik pazarına yönelik genişleme planları için stratejik çıkış kapılarından biri olan İstanbul-Singapur-İstanbul hattında haftalık yedi frekans sefer düzenliyor. Anlaşmanın genişletilmesiyle Singapur Havayolları, THY'nin geniş uçuş ağından faydalanarak, İstanbul ötesinde Türkiye, Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Amerika'daki THY destinasyonlarında, kendi SQ uçuş kodunu kullanabilecek.

Singapur ötesinde TK uçuş kodu

Buna karşılık THY de  Singapur Havayolları'nın geniş uçuş ağından faydalanarak,Singapur ötesinde Güneydoğu Asya ve Güneybatı Pasifik'teki Singapur Havayolları destinasyonlarında, kendi TK uçuş kodunu kullanabilecek. Anlaşmanın, ilgili makamların onayına bağlı olarak, 1 Mayıs 2014'te yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Singapur Havayolları Ticari Genel Müdür Yardımcısı Mak Swee Wah, THY ile işbirliğinin genişlemesinin network zenginliğini artırma çabalarına katkı sağlayacağını belirtti. Wah, anlaşmayla yolcularına daha fazla seyahat imkanı tanıyacaklarını kaydederek, "Bu işbirliği, birlikte yapılabileceklerin tek olarak yapılabileceklerden daha fazla olduğuna bir örnektir" değerlendirmesinde bulundu. 

THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat da Singapur Havayolları ile mevcut kod paylaşımı anlaşmasının genişletilmesinden mutluluk duyduklarını bildirdi. 

Bolat, şunları kaydettti: 

"Bu açılım, Türk Hava Yolları'nın her iki havayolunun geniş uçuş ağından yararlanmak suretiyle yolcularına daha fazla seyahat imkanı sağlama hedefi için bir örnek teşkil etmektedir. Asya pazarının kritik önemini de dikkate alarak geniş gövdeli uçak sipariş eden THY, Singapur'u Asya'daki önemli bir stratejik pazar olarak görmekte ve kazan-kazan prensibi çerçevesinde Singapur Havayolları ile olan işbirliğinden duyduğu memnuniyet de devam etmektedir."