ANKARA - Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem başkanlığında 45 il ve ilçe başkanının katılımıyla THK Yüksek İstişare Kurulu toplandı. İzmir Buca Şube Başkanı Ayşe Asparuk, toplantının ardından hazırlanan deklarasyonu okudu.

Ortak deklarasyonda şu görüşlere yer verildi:

"Büyük umutlarla nakdi ve ayni mallar aktardığımız THK Vakfı'nın, bu vakfa bağlı şirketler ile THK Üniversitesinde, Osman Yıldırım ve akrabalarının görev almasını ve eski genel başkan ile ilgili yolsuzluk haberleriyle kurumumuzun daha fazla yıpratılmasını istemiyoruz. THK Vakfı ve vakfa bağlı şirketlerde eski genel başkanın tüm yetkileri sonlandırıldı.

Vakıf Mütevelli Heyetinde görev alan üyelerimizin, bundan sonraki yönetimlerde de benzer sıkıntıların yaşanmaması amacıyla THK Derneğinin icra organlarının Vakıf ve Üniversitede söz sahibi olabileceği senet değişikliğinin ivedilikle yapılmasını, Vakıf Yönetim Kurulu tarafından THK Üniversitesinde hiçbir şaibeye mahal vermeden THK Genel Başkanlığı ile koordineli yeni ve şeffaf bir mütevelli heyet atanmasını, THK Üniversitesi mütevelli heyetine kurumdan habersiz olarak atanan THK şube başkanlarının kurum menfaatleri doğrultusunda getirildikleri görevden istifa etmelerini, vakıf şirketlerinde ve üniversitede yüksek maaşlarla istihdam edilen personellerin durumlarının ivedilikle gözden geçirilmesini ve tasarruf tedbirleri doğrultusunda hareket edilmesini istiyoruz."

Deklarasyonda, ifade edilen hususların yerine getirilmemesi durumunda THK şube başkanlarının, Genel Başkan Öktem ile harekete geçeceği, işlem yapmayan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.