ŞIRNAK

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan, "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor. 

AA ekibi, polis ekiplerinin Yeni Mahalle'deki arama çalışmalarını görüntüledi.

Mahalledeki birçok evi mevzi olarak kullanan teröristlerin, bu binaların duvarlarında açtıkları delikler sayesinde evler arasında geçiş yaptığı, dış cephelere açtıkları deliklerden ise güvenlik güçlerine ateş açtığı belirlendi. 171'inci sokak yakınlarında teröristlerin yaptığı bir tünel de bulundu.

Tünelle 12 ev arasında geçiş yapmışlar

Evler arasında geçişi, kırdıkları duvarlardan sağlayan terör örgütü üyeleri, binalar arasında boşluğun bulunduğu sokakta kilit taşlarından tünel yaptı. Yaklaşık 10 metre uzunluğunda, bir metre yüksekliğinde tüneli barikat olarak da kullanan teröristler, bu sayede güvenlik güçlerine görünmeden evlerin arasından geçmeyi planladı. Teröristlerin söz konusu bölgede kurdukları tünelle 12 ev arasında geçiş yaptığı tespit edildi.

Okulda büyük hasar

Turgut Özal Mahallesi'nde sokak sokak ilerleyen TSK ve emniyet unsurları, tuzaklanan el yapımı patlayıcıları imha ediyor. Güvenlik güçleri ilerledikçe teröristlerin ilçeye verdiği zarar da gün yüzüne çıkıyor.

Turgut Özal Mahallesi'ndeki Atatürk Ortaokulu'nu bir süre karargah gibi kullanan teröristler, güvenlik güçlerinden kaçarken okulu ateşe verdi. Birçok malzemenin kullanılamaz hale geldiği yangında okulda büyük hasar oluştu.

Arama çalışmaları yüzde 75 tamamlandı

Operasyonun devam ettiği ilçede, güvenlik güçleri, alınan arama kararı kapsamında şimdiye kadar 2 bin 300 evde arama yaptı. Arama çalışmaları ilçe merkezinin yüzde 75'inde tamamlandı.